LOGOMUZ

LOGOMUZ

Okulumuza ilçemizde tanıtmak ve kurumsal kimlik kazandırmak için çıkılan yolda okulumuza özgün logo oluşturulması gerekliliği doğmuştur. Okul öğretmenleri ile yapılan çalışma neticesinde okulumuzun öz kimliğini, gayesini, edindiği vizyon üstelendiği misyonu, bulunduğu çevreyi ve adını yansıtmasını istediğimiz logomuz doğmuştur.

Logomuzdaki;

Erkek ve kız çocukları, okulumuzun asli amacı, odak noktası geleceğimiz çocuklarımızı temsil eder. Öğrencilerimiz okulumuzda karma eğitim ile eğlenerek, yaparak yaşayarak geleceğe umutla bakarak eğitim görürler.

Üzüm yaprakları, adını aldığımız yaprağın başkenti Erbaa'mızı, renkleri yaprağın dalındaki ve soframızdaki anını temsil eder.

Turkuaz ve kiremit rengi makine dişlisi, çevremizdeki başta tekstil firmalarını ve Erbaa’nın yine ün kazandığı tuğla, kiremit fabrikalarını temsil ederken okulumuzun ilçemizdeki konumunu, organize sanayi bölgesinde yer alması, ayrıca üstlendiği misyon gereği kadın istihdamındaki varoluşunu simgeler.

Yeşil dairesel çizgiler, okulumuzun geniş çimenlik alanlarını, bahçe oyun gruplarını kullanarak verdiğimiz eğitimin dört duvar arasından ibaret olmadığını, öğrencinin gelişimlerini açık alandaki etkinliklerimiz ile desteklediğimizi simgeler.

Adımızdaki renkler “ERBAA’’ bayrağımızın kırmızısından gelir. Bayrağımızdan aldığımız kırmızı Türk Milli Eğitim ilke ve hedefleri doğrultusunda ve Atatürk ilkeleri ışığında verdiğimiz eğitimi simgelerken tek renk kullanmamız öğrencilerimizin her birinin eşit gördüğümüzü, ayrım yapmaksızın aynı özveri ve ilgi ile eğitim aldıklarını simgeler.

Rengarenk yazılmış olan “anaokulu” cıvıl cıvıl, her birinde farklı cevherler saklı olan minicik öğrencilerimizi simgelerken, bizim de onlar gibi neşeli, cıvıl cıvıl oluşumuzu simgeler.

Okulumuzun eğitime açılış tarihini de, 2021, logomuzda bulundurmamız genç bir okul olup daha yolumuzun çok uzun olmasını simgeler.

03.04.2024 17

03-04-2024