ERBAA ANAOKULU

ERBAA ANAOKULU

20.03.2024 29

İlçemizdeki organize sanayi bölgesinin gelişmesi ve büyümesiyle açılan yeni işletmelerde çalışan kadın nüfusun artması ile organize sanayi bölgesinde anaokulu ihtiyacı doğmuştur. Erbaa Kaymakamlığı'nın ''Anneler Çalışıyor Erbaa OSB Gelişiyor'' adlı projesi ve OSB firmalarının destekleriyle anaokulu inşaatı 2020 yılında tamamlanmıştır. 2021 Şubat ayında Erbaa Anaokulu adıyla MEB bağlı kamu kuruluşu olarak eğitime açılmıştır.

Okul binası  yatay ve tek katlı olup kendine özgü mimari yapısı ile ilçemiz okullarından farklıdır. Okulumuz giriş tarafında veli bekleme alanı ve idari odaları, okulun orta alanı 300 kişilik seyirci kapasiteli sahnesi, sahnenin etrafında konumlandırılmış sınıfları ve sahnenin arkasında bulunan yemakhanesi ile kendine özgüdür. Tuvaletler ve uyku odaları sınıfların içerisinde olmasıyla daha verimli bir eğitim yapılmaktadır. Okulumuz yılın her ayı eğitim faaliyetini sürdürmektedir. Yaz aylarında yaz okulu ve çocuk kulübü etkinlikleri ile yine tam gün eğitim yapılmaktadır. Öğrencilerimiz okul servisinden yararlanarak okula ulaşımlarını sağlayabilmektedirler.

Okulumuzun bahçesinde bulunan ilçenin anaokulları içinde en çeşiti bol çocuk oyun parkı ile öğrencilerimizin eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. Çocuk parkının çevresinde bulunan çimlerde öğrenciler betondan uzak özgürce oynamanın keyfini çıkarak gelişimleri desteklenmeleri sağlanmıştır.

Okulumuz çok genç olmasıyla her geçen gün yapılacak yeni projeler ile öğrencilere verimli, eğlenceli ortam sunacaktır.